Анар шырыны 1 литр
 
Жалпы рейтинг:
0
2
(1 дауыс)
Бағасы: 750
Қол жетімді
Салмағы: 1.000 кг
Өнімдер саны дана.
Себетке қосу

Көлемі 1000 мл пластикалық бөтелкедегі өте дәмді газдалмаған анар сусыны.

Анар жемісінің шығу тегі Ираннан бастау алады және ежелгі уақыттан бері Жерорта теңізі аймағында және Солтүстік Үндістанда өсіріледі. Жемісті 16 ғасырдың аяғында испандық иммигранттар Америка Құрама Штаттарына әкелді. Бүгінгі таңда анар Таяу Шығыс пен Кавказ аймағында, Солтүстік Африка мен тропикалық Африкада, Орталық Азияда, Жерорта теңізінің бөліктерінде, тіпті АҚШ-тың кейбір штаттарында, Калифорния мен Аризонада өсіріледі. Анар әдетте солтүстік жарты шарда қыркүйектен ақпанға дейін, оңтүстік жарты шарда наурыздан мамырға дейін өседі. Соңғы жылдары Еуропа мен Батыс жарты шарда анар тұтыну бұрынғыға қарағанда жиілеп кетті.

Табиғи анар шырынын қолданудың артықшылықтары:

Жүрек ауруының қаупін азайтыңыз
Қан қысымын жоғарылатыңыз
Қандағы қант деңгейін сақтаңыз
Саны: 240 мл (бір стақан)
Бір акцияға арналған энергия: 120 ккал

Сома күнделікті мәннің бір бөлігі болып табылады (DV%)
Көмірсулар 25 г 10%
Ақуыз 0

Май 0
Талшық 0

С дәрумені 17 мг 19%
Кальций 24,5 мг 2,5%
Кали 326 мг 7%
Темір 0,33 мг 2,5%
Магний 13,5 мг 4%
мырыш 0,2 мг 2%

Анар - қызыл түсті жеміс, оның үш дәмі бар: қышқыл, тәтті және жұмсақ.

Анарда көп мөлшерде антиоксиданттар мен полифенолдар деп аталатын заттар бар. Полифенолдар - жемістер мен көкөністерде көп кездесетін және көптеген антиоксиданттық және қабынуға қарсы қасиеттері бар түсті және витаминге ұқсас қосылыстар.

Анардағы полифенолдар эллаг қышқылы деп аталады, ол рак клеткаларының өлімін арттырады, сонымен қатар ісік жасушаларының, әсіресе простатадағы метастаздардың (таралуының) алдын алады.

Анардағы полифенолдар мен антиоксиданттар да қан қысымын қалыпқа келтіруге және жүрек-қан тамырлары ауруларының алдын алуға көмектеседі.

Анардағы пигмент антоцианин деп аталады, ол анарға өзінің ерекше антиоксиданттық қасиеттерін береді.

Зерттеулер анарды, әсіресе оның тұқымын жеу есте сақтау қабілетін нығайтуға және ми жұмысын жақсартуға пайдалы екенін көрсетті.

Барлық аталған қасиеттерден басқа, анар жемісі С дәруменіне, К дәруменіне, В тобындағы витаминдерге, калийге, кальцийге және фосфорға бай.

БІЗ ӘЛЕУМЕТТІК ЖЕЛІЛЕРДЕ БОЛАМЫЗƏРҚАШАН БАЙЛАНЫСТА

VK Одноклассники MoyMir Mail.Ru Facebook
       
Twitter Instagram Youtube TikTok

 

ТІЛДІ ТАҢДАУТІЛДІ ТАҢДАУ

ruarzh-CNendekktr

ҚАБЫЛДАЙМЫЗVisa, MasterCard, MIR

  

Кері қоңырауБІЗ СІЗГЕ ҚАЙТА ШАҢЫРАМЫЗ

Кері қоңырау шалу тәртібі

Біздің жұмыс күніміз аяқталды. Телефон нөміріңізді қалдырыңыз, біз сізге ыңғайлы уақытта хабарласамыз!

Кері қоңырау шалу тәртібі

Сіздің өтінішіңіз қабылданды. Қоңырау күтіңіз.

БӨЛІСУӘЛЕУМЕТТІК ЖЕЛІЛЕРДЕ

СТАТИСТИКАСАЙТТАРҒА ҚАРАУ

Yandeks.Metrika

 

Яндекс рейтингі

БІЗДІҢ БАЙЛАНЫСТАРМЕКЕН-ЖАЙ, E-POSTA, ТЕЛЕФОНДАР

✔ Алматы, даңғ. Райымбек 212/3.
www.88888.kz
8@88888.kz

Тапсырыстарды қабылдау:
+ 7 700 1122338
+ 7 727 3106318

БІЗГЕ ЖАЗЫҢЫЗҚАНДАЙ ҚОЛДАНБАДА